Samoplačniški ultrazvok v Ljubljani | Ultralab logo Meni
Ultrazvok testisov

Ultrazvok testisov

Pri preiskavi prikažemo testise in okolna tkiva. Ultrazvočna preiskava testisov je varna in neboleča. Pacienti prihajajo na preiskavo zaradi zatrdline v testisu, bolečin in otekanja testisov, poškodb skrotuma ali nespuščenega testisa.

Ultrazvočna preiskava razlikuje med benignimi in malignimi tumorji. Maligni tumorji se najpogosteje pojavljajo pri mlajših moških (med 20. in 45. letom). Kažejo se kot neboleča zatrdlina v modu.  Zdravljenje je zelo uspešno, če jih pravočasno odkrijemo. Pri moških, ki so operirani zaradi raka mod, je nujen reden ultrazvok mošnje in trebuha.

Ultrazvok testisov
Z ultrazvočnim pregledom lahko ugotovimo:
  • vnetja v obmodku in testisih
  • tumorje testisov
  • razširitve ven (varikokele)
  • tekočino med ovojnicami testisov (hidrokela)
Priprava na pregled

Za ultrazvočni pregled skrotuma in testisov ni potrebna priprava.

Med pregledom preiskovanec leži na hrbtu.

Ultrazvočni pregled testisov traja od 15 – 20 minut.

Spletno naročanje in vprašanja

Za vsa vprašanja in naročanje smo na voljo po telefonu 041 347 444, po e-pošti info@ultralab.si ali enostavno izpolnite spodnji obrazec.

Ambulanta je samoplačniška - z napotnico lahko pridete, če imate z zavarovalnico Generali sklenjeno zavarovanje specialisti ali Paket Športnik.

Vnesite vaše Ime
Vnesite datum rojstva
Vnesite veljaven e-poštni naslov
Vnesite vaš naslov
Vnesite vašo kontaktno številko
Vnesite vaše sporočilo

Obrazec je namenjen zgolj naročilu na pregled ter določitvi termina, zato prosimo, da v polje, namenjeno za sporočilo ne vpisujete podatkov o zdravstvenih težavah oz. preteklih diagnozah. V primeru, da se na vaše naročilo ne odzovemo v roku treh delovnih dni od trenutka posredovanja sporočila, prosimo, da za prost termin uporabite kontaktno telefonsko številko oz. e-poštni naslov.

23719

Vnesite naključno številko